NEEEEEE…….we keken er zo naar uit. Maar de corona regels laten het niet toe om ons evenement op een veilige manier te organiseren !

 

 

Maar we komen terug in 2022 en wel op 3 september 2022.

 

tot dan….

Wat we willen bereiken

– Een trimparcours beschikbaar voor inwoners van Willemstad, passanten en toeristen.

– Sociale cohesie door het “samen trimmen”

– Burgerparticipatie door ontstaan van vereniging/stichting die de trimbaan gaat beheren en onderhouden.

– Een betere gezondheid voor de inwoners van Willemstad

– Een oefenprogramma voor de ouderen opgezet in samenwerking met de plaatselijk fysiotherapeut.

Waarom een trimbaan

Veel inwoners van Willemstad trimmen, meestal bestaat dit trimmen uit een rondje hardlopen binnen en buiten de vesting. Sommige wisselen het lopen af met wat rek- en strek oefeningen. Veel sporters zouden graag wat afwisseling in de training hebben met name gaat het dan om aandacht voor de andere spiergroepen. Dit is belangrijk voor de algehele gezondheid. In het buitenland maar ook steeds vaker in Nederland, is er een duidelijk trend om hardlopen te combineren met oefeningen. Calisthenics fitness wordt steeds meer een trend, het is een vorm van fitness die geschikt is voor jong en oud, waarbij naast hardlopen, trimtoestellen gebruikt worden om het lichaam leniger en sterker te maken. In Willemstad is er geen trimparcours en zijn geen trimtoestellen beschikbaar terwijl de vraag en de behoefte hieraan er wel is.

Hardlopen populair in Willemstad

Hardlopen steeds populairder in Willemstad. De vestingloop  in willemstad had in 2014 meer dan 600 deelnemers in haar eerste editie. http://www.vestingloopwillemstad.nl/ 

In 2016 deden zelfs al meer dan 1200 mensen mee.  Wij steunen dit project ook graag.  Een mooi iniatief.

 

Rabobank Vestingloop Willemstad | 24 september 2017